När vi talar om skärgården är det nästan alltid uteslutet som det handlar om Stockholm. Den skärgård som omringar Sverige är dock en betydligt mer utbredd skärgård och med småöar runt landet. Skärgården finns alltså även i väster och just i Göteborg. Göteborg glöms ofta bort med det är just en av de mest vackra skärgårdarna i Sverige.

I Sveriges skärgård finns det gott om vackra öar och utflyktssorter. I Göteborg finns en vacker skärgård som absolut är värt ett besök. Man kan då övernatta på ett hotell i Göteborg på kvällen eller natten och sedan på dagen ta fina utflykter. Det går att ta sig ut till skärgården på olika vis och det finns fler sätt en med bara båt. Missa inte dessa platser när du beger dig ut på vattnet:

  • Köpstadsö är den ö som passar den entusiastiska båtföraren. Här kan man njuta av skärgården på första parkett. Med påstigning i Saltholmen så färdas man med färjan ut till ön. Här finns det riktiga öar, men saknas butiker och mat så det är upplagt för en picknick.
  • Härön, med buss och sedan färja tar man sig ut till denna romantiska plats. Här kan man strosa runt och hålla händer samt äta något gott.
  • För den som önskar att dansa i sommarnatten så är Brännö ger den mest omtalade dansupplevelsen. Här finns det mesta och för den som gillar att gå ut och dansa så är det ett riktigt bra alternativ. Det finns också gott om badupplevelser, så missa inte denna ö.