Tiden går otroligt snabbt och trots att det inte känns som att det var så länge sedan sommaren och semester var här så är vi nu redan inne i november. Under denna period är det vanligt att man blir mer och mer trött och omotiverad. En kombination av mörker, kyla, brist på D-vitamin etcetera gör att allt fler av oss längtar efter ledighet och vila. Att det är många som reser till soliga och varma resmål under vintern är därför inte så konstigt. Vi behöver helt enkelt en liten paus från vardag och kyla och en chans att ladda våra batterier och vårt förråd av energi.

”I vinter vill svenska charterresenärer resa västerut. De tror i alla fall de största charterarrangörerna som satsar stort på resor till i första hand Karibien.

Samtidigt tappar Thailand för första gången på många år i popularitet. En förklaring är att den starka svenska kronan gör det förhållandevis billigt att resa till andra sidan Atlanten.”

Ja i år är det allt mer populärt att åka västerut till skillnad från tidigare år då till exempel Thailand har varit ett självklart resmål för många svenskar. För de som föredrar den lite kortare och billigare resevarianten är länderna runt medelhavet fortfarande en populär destination. Har man en större budget och möjlighet att åka längre bort är det karibiska öar eller Mexiko som toppar listorna.

Om man inte vill eller har möjlighet att ta ledigt och resa bort under hösten och vintern kan man självklart unna sig lyx även på hemmaplan. Varför inte investera i en härligt uppvärmningsbar badtunna från till exempel www.vedpool.se? En investering som ni kan njuta av året runt. På sommaren fungerar den perfekt för svalkande dopp och på höst och vinter finns det få saker som är så härliga som att krypa ner i en uppvärmd badtunna med någon svalkande dryck i handen.