Stress, stress, stress. Det är något som många människor idag upplever. Man går upp tidigt på morgnarna, rusar till jobb eller skola, arbetar hela dagen, åker hem i rusningstid, lagar ihop mat jäktigt och får sova väldigt lite för att hinna komma ikapp arbetet på kvällen. Den enda tid som förvisso går åt till återhämtning är helgen, men å andra sidan är det för många en tid då man måste göra saker ändå och får inte en minut över i alla fall till längre vila. Därför ska man i stressade lägen tacka för sig och åka iväg till ett bra ställe där man kan återhämta sig.

Konferens på spa

Det finns också en anledning att åka iväg med sitt arbete till något härligt spa där man kan hålla en konferens samtidigt som man återhämtar sig. Förvisso kan man vara på ett hotell inne i centrum, eftersom att man då slipper långa transporter (om företaget är centrumbelagt). Som tur är finns det många olika gårdar man kan vända sig till att få hyra. Ska man exempelvis hålla konferens i Göteborg räcker det med att göra en enkel sökning på nätet så finner man många bra gårdar som erbjuder mycket man ofta vill ha – lugn och vacker natur, tillgång till bad och/eller spa, god vällagad mat och sköna sängar.

Det finns många fler fördelar med att hålla konferensen på en gård på landet:

  • Man kommer bort från stressen.
  • Det är enklare att hyra ett helt hus på landet än ett helt hotellkomplex i en storstad.
  • Man tänker bättre när man inte är pressad.
  • Oavsett årstid är det skönare att vara på landet än i centrum.

Att ha en konferens på landet innebär att man kan schemalägga det hela på ett annorlunda sätt. Man kan börja dagen med att äta gemensam frukost och sedan dela in sig i arbetsgrupper, som då kan sätta sig var man vill i huset, både inom- och utomhus. Efter den gemensamma lunchen fortsätter arbetet, till tidig eftermiddag då man kan göra lite sociala aktiviteter, och om det erbjuds att besöka en spaanläggning innan man äter middag tillsammans i stora salen. Genom att vara på landet får man uppleva fantastisk natur, man får lugn och ro och mycket gjort på köpet. Dags att slå till meddetsamma!