Stockholm är vida berömt för sin skärgård, som brukar delas upp i två delar. Den södra skärgården, som omfattar delar av bl.a. Värmdö och Haninge kommuner, och den norra, med kommuner som Vaxholm och Norrtälje.

För den som befinner sig i innerstan kan skärgården kännas avlägsen, men faktum är att man nästan kan ta tunnelbanan dit. Från Stockholms central eller Östermalmstorg kan man ta ”tuben” till Ropsten, och därifrån är det bara att promenera över bron. Om vädret tillåter, vill säga, och man inte har en massa packning med sig.

Det finns nämligen mycket att se och göra på Lidingö, trots att ön inte är speciellt stor. Därför kan det vara en bra idé att övernatta på Lidingö. På Hotelllidingö.com hittar man information om olika boenden.

Hur man bör göra för att ta sig till Lidingö beror på flera saker. Överlägset trevligaste sättet är att ta båten, men beroende på personliga behov kan bilen vara ett bättre alternativ.

Eftersom Lidingö ligger så nära Stockholm finns det flera kändisar på ön. Några av dem som är födda där är:

  • Jesper Salén, skådespelare som bl.a. setts i Kådisbellan och Ondskan, men som numera studerar till läkare (åtminstone enligt Wikipedia).
  • Tomas Alfredsson, regissör till succéer som Låt den rätte komma in och Tinker, Tailor, Soldier, Spy.
  • Marietta von Hausswolff von Baumgarten, manusförfattare till Call Girl, som går på bio just nu, samt även till filmen Festival från 2001, med Lidingösonen Jesper Sahlén i en av rollerna.