Att välja båtförsäkring kan vara knepigt. Det viktigaste är att du läser igenom försäkringsvillkoren för att ha rätt försäkringsskydd om olyckan skulle vara framme. Premien sätts utifrån vad det är för en typ av båt.

Att välja försäkring till din båt kanske inte är det roligaste momentet när du just har köpt en ny båt. Men det är väldigt viktigt att ha rätt försäkring om olyckan skulle vara framme. När det är dags för semester och du ska ut i skärgården är det bra att teckna en försäkring innan du beger dig ut. Försäkringarna skiljer sig åt en aning och därför bör du läsa villkoren innan du tecknar. Du ska också veta vad du vill att försäkringen ska täcka. Om du vill ha en bra försäkringslösning för din båt ska du kolla in www.svenskasjo.se som är experter på båtförsäkringar. De erbjuder sina försäkringstagare snabb och smidig skadehantering till låga premier. Du kan alltid kontakta dem om du har några frågor.

Försäkringspremien sätts utifrån båten

Vilken försäkring du ska välja beror dels på vilken typ av båt du har och vad du ska använda båten till. Det finns olika försäkringar men en ansvarsförsäkring bör du alltid ha. Om du väljer en helförsäkring till din båt har du ett bra grundskydd. Försäkringspremien sätts utifrån vad det är för en båt, vilken motor båten har och vilket värde båten har. En större och dyrare båt har en högre premie än en äldre mindre båt. Ofta gäller en båtförsäkring i Nordens territorialvatten inklusive Östersjön men om du åker utanför detta område gäller inte försäkringen. Det går att teckna en tilläggsförsäkring om du ska åka längre bort. Det är bra att ta för vana att med jämna mellanrum se över försäkringen. Försäkringsvärdet ska motsvara marknadsvärdet av din båt med utrustning annars riskerar du att betala för mycket i premie än vad du skulle få ersättning för.