Det har varit över 25 grader varmt och strålande sol i Stockholm: sommar! Vi har till och med haft det varmare i Sverige än medelhavsländerna.

Överallt i landet är det varmare än det brukar vara i maj, på vissa håll
upp till 6 grader över det normala. Både värmerekord och medelhavstemperaturer väntas i delar av landet. SVT

 

Detta är någonting som många längtat efter i och med den sena våren och nu får en bara hoppas att värmen håller i sig – även om vi vet att graderna kommer sjunka lite närmare till 17, 18 plusgrader vilket är mer normalt i maj.

Boka semester i skärgården

Har du bokat semester än? Det är nämligen god tid att göra det, speciellt om du 1172283-white-horseönskar semestra i Stockholm. Stockholm är en mycket populär stad att åka till under sommaren och främst är det tyskar och andra Skandinaver som besöker staden, men även många från länder så långt bort som Australien. Förr var det främst till storstan och city som man åkte till men nu är det även till skärgården många turister väljer att åka till, då får de njuta av Stockholm på ett lite annorlunda sätt.

Detta är även någonting vi har skrivit om i ett tidigare inlägg som du kan läsa här. Där skriver vi bland annat om Ornö, vilket bjuder på flera små klippiga öar samt vikten av att vaccinera sig mot fästingar. Men med det sagt är det viktigt att komma ihåg att boka, det kan nämligen snabbt bli fullbokat och speciellt om det ser ut att bli en varm sommar i Sverige, vilket det verkar som nu. Boka gör du bäst genom att kontakta din lokala resebyrå alternativet genom att söka efter just den skärgårdsö i Stockholm som du vill besöka samt addera ”resa + boende”.