Stockholms skärgård kan få vilket hjärta som helst att smälta. Här är den perfekta platsen att åka till med familj, vänner eller med sig käresta för att fria. Arkipelagen har inga direkta avgränsningar utan man brukar räkna området från Arholma och 150 kilometer ner till Landsort i söder. Utåt sett brukar man räkna 80 kilometer ändå ut till Svenska Högarna. För de allra flesta är Vaxholm och Dalarö centrala ställen och med Vaxholmsbåden och övriga linjer så är det ofta enkelt att ta sig ut och övernatta i skärgården. Vad som kan vara bra är att om du vill åka till lite mindre öar så kan det vara bra att ta med sig eget tält. Det ger det hela en lite mer spännande resa.

Klä dig rätt i skärgården

När det kommer till vad du ska ha på dig så varierar det från ö till ö och beroende på vilket sällskap du reser med. För att hitta mycket snyggt under samma ”tak” eller sajt så köp kläder på nätet och med det även spara tid. Tänk på att gummistövlar kan vara en bra sak att göra plats för. Men även de randiga tröjorna och solglasögonen.

Öppet året runt

Ja, öarna är så klart öppna året runt då man inte kan stänga av en ö. Men, det kan vara så att färjorna inte trafikerar öarna så ofta eller att hotellen inte har öppnat. Dock har de största öarna alltid öppet och det finns spännande äventyr att ta sig för vilket månad du än vill bege dig ut. Då våren varit seg på att dyka upp kanske du fortfarande kan åka skridskor. Annars kan du ta del av öarna sajter för att få mer matnyttig information.